Home ЛЮБОПИТНО 10 начина да се превърнеш в ранобудна чучулига
10 начина да се превърнеш в ранобудна чучулига

10 начина да се превърнеш в ранобудна чучулига

17
0

Хората, които стават рано, без да мрънкат, са митични създания, за чието съществуване се носят легенди. Ако не си „чучулига“ като тях, всяка идея за посрещане деня с нещо повече от кисела гримаса на лицето, ти се струва немислима. Но нека се знае: по света съществуват ранобудни хора. Не само това, те се разхождат между нас, неподозиращи за мъките на „совите“.

1. Нагласи само една аларма.

Събуждането от аларма така или иначе е достатъчно неприятно. Но събуждането от 18 аларми една след друга, всяка от тях нагласена да звъни през две минути, звучи като мъчение от ада. Прекрати мъките си, настройвайки само една аларма и после си постави за цел НАИСТИНА да станеш, когато тя звънне.

2. Нагласи алармата 15 минути по рано от официалното ти време за ставане.

Най-добрият начин да провалиш сутринта си, както и остатъка от деня, е да бързаш като луда, за да излезеш. Бавната, лежерна сутрин е един лукс, който можеш (и трябва) да си позволиш. 15 минути допълнителен сън няма да помогнат, така или иначе. Спокойно можеш да си ги спестиш.

3. Пропусни ровенето в телефона.

Толкова е лесно да пропилееш първия половин час от деня в ровене из Фейсбук. Не го прави! Това е сигурен начин отново да ти се доспи и да закъснееш за задачите си.

4. Приготви си дрехите от предната вечер.

Рано сутрин е, а ти ще имаш възможност да си блъскаш главата над много по-важни задачи от избора на дрехи, в течение на деня. Елиминирай една от тях, като си приготвиш дрехите от предната вечер.

5. Оправи си леглото.

Да, да, ще го развалиш веднага щом се върнеш след края на дългия ден. Но дори този ден да е бил ужасен и непродуктивен, поне ще можеш да кажеш, че си свършила едно добро дело през него – оправила си леглото (уоу!). Броим ти го за постижение.

6. Хапвай закуската седнала.

Ако си твърдо убедена, че закуската е най-важното хранене за деня (всяко ядене, включващо яйца, е най-важното, само отбелязваме), то направи усилие да го хапваш бавно. Недей просто да пъхаш нещо в устата си, преди да излетиш през вратата. Седни и се наяж като хората, както би казала майка ти. Това е и още една причина да нагласиш алармата си за по-рано.

7. Никога не започвай работа по пижама.

Съветът се отнася за тези, които работят от вкъщи. Тогава е изкушаващо просто да се пресегнеш към лаптопа и да сложиш в скута си, както си лежиш на леглото. Евентуално би станала от леглото, когато стане време за обяд. Моля те, не попадай в този капан! Стани, изкъпи се, облечи се, хапни закуска и тогава започни работния си ден. Така ще се почувстваш като пълноценен човек, дори да не ти се налага да контактуваш лице в лице с никого цял ден.

8. Прилагай отработен начин за гримиране.

Пробвайте с бързи и отработени техники – измиване на лицето, нанасяне на крем, оправяне на прическата, нанасяне на фон дьо тен, спирала, руж през зимата или бронзираща пудра през лятото. Слагане на гланц или червило. И сте готови!

9. Наблегни на хигиенните навици.

Ако си от хората, които си вземат душ късно вечер, точно преди лягане, вероятно няма да искаш да се къпеш и сутринта (макар че, защо не?), но поне отдели време за измиване на лицето (както си личи от горната точка, 10 минути ти трябват за това + цялата грим процедура), както и да си измиеш зъбите.

10. Лягай си НАВРЕМЕ.

И така, приключила си с всичките си задължения до 23 ч. Вместо тепърва да засядаш с три епизода от любимия си сериал, просто си легни да спиш, съветват от „Космополитън.бг“. Без компютър или телефон до възглавницата!

Снимка: ПИК        Автор: ПИК

(17)