26.04.2024

И Паскал, и Нотариуса, и Пепи Еврото се изпаряват, преди да бъдат арестувани. Това каза пред БНР журналистката Миролюба Бенатова.

Тя разказа, че бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров е разкрил в подкаста „Дневен ред“ в YouTube, който тя води заедно с Генка Шикерова, че е имало операция по задържането на Петър Петров, известен като Пепи-Еврото, „в един ресторант, свързан с Ами“, но когато отишли там, „той се бил изпарил“ минути по-рано.

„Попитахме Тодоров как така се е бил изпарил Пепи Еврото. Полицейска операция и той се изпарява. Той отговори, че Калин Стоянов е отговарял за тази операция като директор на ГДБОП. Те така си се изпаряват. Едни се изпаряват, други – умират. И ние в това живеем. И това го разказват топ нива в МВР и топ нива в прокуратурата, разказват такива сюжети и ние трябва да приемем, че то си е така. А то е абсурдно. Всички тези неща са нелепи“, добави тя.

Журналистката подчерта, че в скандала с митниците и следения контрабанден канал има конкретни неща, за които не се говори, а се набляга само на „страничните ефектни сюжети“.

Според Миролюба Бенатова има две реплики на Бойко Борисов, които биха могли да се тълкуват като „някакъв вид косвено самопризнание защо именно сега има фокус върху тази групичка някакви приятели“.

„Той каза две неща в рамките на два дни. Едното беше, че това са тези хора, които са давали сигнали срещу него, че яде хора. И на другия ден, ако някой не е могъл да разбере какво е искал да каже, понеже не му реагираха репортерите и той може би се е почувствал, че не е разбрано точно какво е искал да каже, той го каза по-ясно: „който пачки вади, от пачки умира“. Аз това го разбирам като това, че Бойко Борисов забавя, но не забравя. Като някакъв вид отмъщение, защото тези, които най-много страдат от този сюжет, един от тях е Бойко Рашков, който арестува Борисов, а и при него (като служебен министър на вътрешните работи, назначен от президента Румен Радев – б.р.) беше подаден сигналът от Марин Димитров, че знае за един свидетел, който бил заплашван от Борисов, че ако не си оттегли показанията, неговите близки ще го изядат, без да разберат…. нещо такова, перифразирам. Борисов не е прав, че те твърдят, че той яде хора, а са свидетелствали, че той е заплашвал хора, че могат да се превърнат на кайма. В крайна сметка сигналът е оттеглен и нищо не излезе от този сюжет“, припомни Бенатова.

По думите на журналистката от „Продължаваме промяната“ си мислят, че Бойко Рашков може да понесе цялата щета и „сега всички се пускат от него“.

„Интересно е и как преди два месеца Делян Пеевски говореше за една тъмна институция, която е пълна с кеш и, че Румен Радев е кученцето на Корнелия Нинова. Тогава казваше, че прожекторите трябва да се насочат към президентството и президентът трябва да спре да тъне в медиен комфорт. Казваше, че главният прокурор трябва да види какво става с „Пътя на Копринката“. Вече няма тъмна институция, пълна с кеш, и кученцето се премести – сега има „партия на пудела“, добави тя.

Служебният кабинет е вид сглобка и тя може да се окаже доста трайна, смята Миролюба Бенатова.

https://offnews.bg/