24.04.2024

 

Гледам си тази сутрин на едно от най-големите пловдивски кръстовища славоукраински билборд, естествено, с добавена голяма буква „Z“ върху него. И се замислих колко интелектуално оскъден и душевно нечистоплътен трябва да си да славиш чужда държава по кръстовища и улици на собствената ти такава. И се дават десетки, ако не и стотици хиляди, да се слави американската колония Украйна, на българска територия. Тези пари примерно, ако трябва да са за добра кауза, могат да се дарят на българските деца, на болници и т.н. ама не, трябва с български пари да се слави чужда държава, та дано инициаторите си заслужат мазното кафе в скута на американския посланик.

От друга страна, да славиш по кръстовища чужда държава, която определено е губеща и ще претърпи пълен разгром, е признак също на интелектуални затруднения и откровено лакейничество. Всъщност, като знам биографиите на повечето евроатлантици, техните родители и дядовци и баби по същия начин крещяха „Вечна дружба! БКП, КПСС!“, та то малоумието принципно се наследява. Както и душевната нечистоплътност.

Следва да се замислим и защо родните евроатлантици поръчват билбордове, а не се натоварят и да отидат на фронта да помагат на славугероямите?!? Загадка! Това просто и ефикасно решение би донесло пълно щастие на всички – ние ще се отървем от тях, украинците ще се зарадват на идващото пушечно месо, руснаците ще ги утрепят, а самите евроатлантици ще бъдат наречени славугерои!

В интерес на истината, подобна извратена любов към чужда държава и настояване в България да поставяме интересите на Украйна преди българските, вече предизвиква не само отвращение, но и откровен бяс в много български граждани. Което се видя и от билбордовете, които не изтраяха много време. Та, внимавайте в билбордовете, опс, в картинката, евроатлалнтици!

Елена Гунчева-Гривова