29.03.2024

Близо 13 часа продължи заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък. За да бъдат избрани зам.-председатели на Съвета, както и съставите на комисиите, съветниците удължиха дебатите си. Час преди края на заседанието от ПП-ДБ-СС напуснаха залата, недоволни от разпределението на комисиите, след като от общо 14 получиха само една.

Какво се случи на заседанието на СОС коментираха в ефира на „Здравей, България” общинските съветници Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС и Борис Бонев от ПП-ДБ-СС.„Това, което се случи снощи, беше безпрецедентно и изключително срамно за Столичния общински съвет”, категоричен беше Хекимян.

По думите му от ПП-ДБ-СС са абдикирали и показали неспособност да управляват София. „През последните три месеца столицата е заложник на властовите амбиции на Борис Бонев, на договорките му с Васил Терзиев и на слабото и немощно управление на ПП-ДБ-СС”, посочи още общинският съветник от редиците на ГЕРБ-СДС.ПП-ДБ-СС имала „сериозни съмнения” за легитимността на среднощното заседание на СОС, подчерта той. „По правилник ние имаме право да заседаваме до 19 ч., а снощи приключихме в 21:30 ч.”, подчерта общинският съветник.

По думите на Бонев от ПП-ДБ-СС са били готови да преговарят за ключови комисии и с ГЕРБ-СДС, и с БСП.

https://mediamall.info/