20.04.2024

Недялко Недялков

Самоназначилият се за главен цензор на републиката Пеевски е „остро възмутен“, че екип на руска телевизия снима насред София. Подал е сигнал в ДАНС?!

Комедията продължава.

Вече ви казах, че очаквам Пеевски да обяви война на Русия и това не е хипербола.

Тук все пак има някои особености, които не са ми ясни.

Пеевски вече не говори от свое име, а като лидер на ДПС.

Защо й е на турската етническа партия да се легендира като яростен, радикален русофоб? И да влиза в открита конфронтация с Ердоган? Че и да активира темата с Възродителния процес, ей така, насред нищото…

ДПС през прехода е поддържала умерена, либерална политика на балансьор. И изведнъж – такъв екстремизъм, такова кресчендо…

Доган дали е съгласен, или е отстъпил партията на концесия на Пеевски? На каква цена? ДПС истеризира покрай Пеевски, Доган не го ли вижда? Феномен, феномен, ама чак пък такова феноменално преобръщане на курса…

Интересно е и че никой друг лидер от сглобката не се включва в хора на Пеевски. Нито по темата с руската телевизия, нито покрай цензурата на Митрофанова и Волгин. Оставен е да се бори сам.

Делян Пеевски надмина антипутинизма на Христо Иванов и Кирил Петков…

Дали е договорено? Или е индивидуална акция на напълно отчаян човек, твърдо решен да се позиционира като американския „кучи син“ на Демократическата партия в София?

А може би другите лидери просто му гледат сеира и чакат да „изгори“, надскачайки се? И това ще доведе до всеобщо облекчение, защото Пеевски и без това тежи на всички?

Ще видим.

При всички случаи Пеевски действа хазартно. Той стана хиперактивен след убийството на Алексей Петров. Това едва ли е съвпадение. Добре е да разглеждаме историята в процес, а не като набор от случайности.

Доколкото познавам Пеевски, той и сам не си вярва. И едва ли се чувства комфортно. Още повече – да се уповава на писанията на Илиян Василев, агента на ДС, когато клейми Русия.

Че Илиян Василев изля тонове мастило против Пеевски – с груба епитетия и закани. Защо му е на Пеевски да се самоунижава така?

Доста мръсна игра на гузни съвести, в която никой не е това, за което се представя, а управляващата розово-комуноидна шайка вкупом ни взима за шарани…

Не е ясно кое е по-омерзително – руските опити за влияние в България или контраударите на Пеевски срещу тях.

Недялко Недялков